מערכות השתקה לפסנתר מערכת השתקה לפסנתר? זה נשמע כמו אוקסימורון. הרי כל התכלית של כלי נגינה היא להפיק צליל. למה להשתיק? ובכן, החיים לפעמים טיפה יותר מורכבים. רובנו לא חיים בסביבה מבודדת ולא מנגנים בחדרים אקוסטיים. הפסנתר, הוא כלי בעל נוכחות, גם במובן הפיזי וגם בצלילים שהוא מפיק. כשאדם מנגן בפסנתר שממוקם בבלוק מגורים כל …
Month: פברואר 2018
התאונה והפסנתרן זוכרים את הסרט 'איש הגשם'? בסרט השחקן דסטין הופמן מגלם דמות של אוטיסט בדרגת תפקוד נמוכה שמתגלה כבעל יכולות מתמטיות פנומנליות. הסרט, שמבוסס על סיפור אמיתי, מתאר תופעה מוכרת אצל חלק מהסובלים מאוטיזם – כשרון יוצא מגדר הרגיל בתחום מסוים ביחס הפוך לבעיות תפקודיות ותקשורתיות באספקטים אחרים. השם המדעי של התסמונת הזו הוא …
נפתח בשורה התחתונה – נגינה בפסנתר מועילה לבריאות. העובדה הזו צצה בכמה וכמה מחקרים אפידמיולוגיים. אדם שמנגן בפסנתר בגיל מבוגר יחיה, בממוצע, יותר מבן גילו, שנגינה בפסנתר אינה חלק מהשגרה היומית שלו. יתרה מכך, זה לא רק 'כמה', זה גם 'איך'. איכות החיים והיכולות הקוגניטיביות והמוטוריות של מי שמנגן בפסנתר בגיל מבוגר טובות יותר ביחס …
המוזיקה והמוח ב-1993 פירסם חוקר באוניברסיטה בקליפורניה מחקר קטן שעורר סערה עצומה. על פי המחקר סטודנטים שהאזינו ליצירה של מוצרט לפני מבחן בחשיבה מרחבית, השיגו במבחן תוצאות טובות יותר מסטודנטים שלא האזינו למוצרט. במחקר המפורסם ההוא היו כנראה פגמים לא מעטים, ועד היום, איש לא הצליח לחזור עליו בהצלחה. עובדה זו לא מנעה מ'אפקט מוצרט' …